donderdag 18 juli 2013

Thee: Een heel oud drankje.

Hi!

Kokend water in het kopje, zakje erin. Wat heb je dan? Een heerlijk kopje warme thee! Heerlijk in ieder seizoen, zomer, herfst, winter, lente. Het is altijd heerlijk om een warm drankje te nemen. En wat is jouw favoriete smaak? Aardbei, bosbes, naturel met een klontje suiker, of hou je helemaal niet van thee?

Thee bestaat al heel erg lang. Het bestaat al honderden jaren en komt van oorsprong uit China. In het westen bestaat thee nog niet zo lang. Ongeveer sinds de 17e eeuw, toen de VOC naar AziĆ« vaarde voor specerijen en zo. Later kregen ze snellere schepen en zo ging de thee ook naar Engeland, dat was rond het jaar 1700. In de loop van de jaren gingen ze meer uitproberen met thee, ze maakte allerlei verschillende smaken. Zoals sinaasappel, ze hebben zelfs theesmaken zoals blueberry muffin en strawberry cupcake! Ik vind die smaken trouwens heerlijk! ♥

Je kunt nu bijna overal ter wereld thee drinken. In Engeland, Nederland, AziĆ« en nog veel meer. Er zijn verschillende manieren om thee te drinken. Ook zijn er verschillende manieren om thee in te schenken, bijvoorbeeld om het heel hoog boven het glas in te schenken. Ken jij ook nog een speciale manier om thee in te schenken? Reageer dan op dit bericht! Misschien reageren wij wel terug. 

xoxo



Geen opmerkingen:

Een reactie posten