donderdag 29 augustus 2013

Boeken.

Hi lieve lezertjes!

Ik (Jay) ben al sinds dat ik lezen kon dol op lezen. Ik vond het altijd heel leuk om een verhaal te horen of een boek te lezen. Vaak lees ik fantasy. Maar naar mate ik 'ouder' werd had ik niet echt meer interesse in lezen. Ik had vaak ook helemaal geen tijd meer, en er waren ook niet echt leuke boeken. Nou, eigenlijk wel. Maar niet voor mijn leeftijd. Ik ben inmiddels 13. En heb nu 6 boeken in de kast staan, en het 6e boek is niet echt een boek maar een comic. Ja, ik hou van comics. :)

dinsdag 27 augustus 2013

Nederlandse opdracht.

Halloooooo!

Ik moest een opdracht voor Nederlands schrijven over mijn favoriete film! Ik heb de artikel gekopieerd voor jullie en zet hem ook op de blog! :)


Forrest Gump


Forrest Gump is een titel van een boek van Winston Groom uit 1985, en van de op het boek gebaseerde Amerikaanse film uit 1994. De film haalde 13 Oscarnominaties binnen. In deze tekst heb ik het over de hoofdrolspelers, waar het over gaat en dergelijke.

Forrest Gump is een film uit de jaren ’90. Al snel had de film veel publiciteit en werd er veel over gezegd in de massamedia. De hoofdrolspeler, Forrest Gump(Tom Hanks), had een dom imago en trok veel aandacht van mensen, verschillende magazines schreven over de succesvolle film.

Tom Hanks, heeft na de film Forrest Gump, slechts een jaar niks van zich laten horen. Daarna liet hij zich inspireren door een andere acteur, en begon weer met acteren, waarna er nog vele volgden, er zat amper een paar maanden tussen de films dat hij niet acteerde. Tom Hanks speelde voor het laatst in de film “Cloud Atlas” in 2012.

Het positieve beeld dat mensen van de film Forrest Gump hebben, is groot. 
Het is een film die nu nog steeds veel word bekeken, een jarenlang succes zal het zijn, en ook blijven voor de regisseur Robert Zemeckis. 




Naar: Tineke Roep, schrijfster op de blog.
www.thehappygoats.blogspot.com


Dit is de meeste geweldige film ooit, ik ben er verzot op. Ik heb hem nu al 4x gezien en ik blijf hem maar grappig vinden, sommige scènes ken ik ook uit mijn hoofd, omdat ik hem dus al zo vaak heb gezien! Ik houd niet van films maar wel van die! :D


xx Frey

woensdag 21 augustus 2013

25 facts about me: Jay.

Hee allemaal!

Al een tijdje niks gepost op onze blog en dat spijt ons ook heel erg. We hadden het druk met onze eigen zaken en dan hou je de blog niet echt meer bij. Maar niet getreurd! We stoppen nog lang niet, we beginnen meer leuke ideetjes te krijgen en die willen we dolgraag met jullie delen! :)

Wat dacht je van de wereldwijde trend 25 facts about me? Ik dacht, laat mij dan ook maar meedoen! Ik kom hier dus aanhuppelen met 25 feiten over mezelf. Dus je leert me na vandaag veel beter kennen! Ik ga het dus natuurlijk over mezelf hebben, wat ik leuk vind en wat ik echt haat. Meer weten? Klik dan op het oh zo bekende 'meer lezen' knopje onder de foto!


dinsdag 13 augustus 2013

Het recept voor heerlijk zelfgemaakte sushi.

Hallo allemaal,

Ik ben echt verslaafd aan sushi en vind het leuk om het ook weleens zelf te maken. Ik ben altijd al dol geweest op Aziatisch eten maar dat komt ook omdat ik half Indonesisch ben. Haha. :) Vandaar dat ik dus nou een keer mijn recept met jullie deel hoe ik sushi maak. Je hebt niet erg veel nodig, maar je moet er wel voor zorgen dat er een Chinees of Japans supermarktje in de buurt is. Bij mij is er gelukkig wel een, ik hoef alleen de tunnel door en dan zie ik hem gelijk. Het is een leuke supermarkt, ze verkopen van alles! Mie, rijst, verschillende soorten krupuk (mijn favoriet zijn Palembang Krupuk) en natuurlijk de ingrediënten voor sushi. Ze verkopen ook wel eens diepvries sushi, maar zelfgemaakt is toch altijd iets lekkerder! :)


zaterdag 10 augustus 2013

Waarom is water drinken toch zo belangrijk?

Hee allemaal,

Gelukkig is het nu niet meer zo warm als eerst. Maar met dat warme weer van toen heb je weinig honger en wil je alleen maar drinken. Maar wat? Ik zou dan toch echt kiezen voor een glas water. Ja, het klinkt misschien ontzettend raar, maar water is heel gezond en het is heel veel beter dan frisdrank. Met deze post wil ik eigenlijk uitleggen waarom water zo gezond voor je is door middel van tips. Door middel van de tips weet je ook meteen waarom het drinken van water zo belangrijk is. :))


Hoe haal je gemakkelijk je glitternagellak af?

Hee allemaal,

Nagellakliefhebbers kennen het vast wel. Nagellak met glitters. Superleuk om op je nagels te hebben, maar hoe haal je het eraf? De glitters afhalen is een rotklus, ik weet het. Daarom gebruik ik al een lange tijd geen nagellak meer met glitters, omdat ik al weet dat het weghalen een hele klus is en het blijf altijd wel een beetje aan je nagels kleven. Voor de mensen die het met me eens zijn heb ik hier dus een handige tip hoe je je glitters van je nagels af kunt halen! :))


donderdag 8 augustus 2013

Kort haar blijft heel populair!

Hee allemaal! 

We hebben al een tijdje niks gepost op onze blog. Geen inspiratie. :c Maar nu heb ik weer een leuk ideetje waar ik over kan gaan posten. Kapsels. En dan over kort haar. Kort haar is heel erg populair nou, voor al met de vakanties. Niet iedereen houdt van kort haar, en dan heb ik het over dat 'hele' korte haar. Ik heb nu al sinds februari kort haar. Natuurlijk een paar keer nog naar de kapper gegaan om het bij te knippen, maar nu nog steeds. Kort haar. Sommige mensen vinden het te jongensachtig en sommige mensen houden gewoon niet van kort. Ik ken niet veel mensen met kort haar, ook verschillende beroemdheden hebben of hadden een kort koppie. :)) Zoals Anne Hathaway (the princess diaries, les miserables) , Emma Watson (harry potter) en Ginnifer Goodwin (once upon a time). Ik vind kort haar heel leuk om te hebben en het vertelt meteen ook meer over jezelf, dat je lef hebt om je haar zo kort te knippen. Ik ben nog maar 13 en dat vinden de meeste mensen echt heel stoer om dan al je haar zo kort te knippen. :))



maandag 5 augustus 2013

Back to Holland.

Hee allemaal!

Ja hoor. Ik ben weer terug in Nederland. Pff. Ik mis Londen wel ontzettend. Maar het is toch wel fijn om gewoon weer thuis te zijn en in je eigen bed te liggen. Het hotel was ontzettend goed, het was heel luxe en goede service. Ik heb natuurlijk in Londen ook wat dingetjes gekocht, buttons, sleutelhangers... Noem maar op! Ik heb ook een blouse en een broek gehaald, maar die zal ik posten in mijn volgende ootd. Dit zou allemaal ook in mijn ootd komen, maar ik dacht dat het handiger zou zijn als ik twee aparte berichten maak. Ik ben echt blij met mijn spulletjes en ben ook blij om weer terug te zijn in Nederland. Jammer genoeg hebben wij hier geen bad dus moet ik maar gaan staan. Maar daar wen ik snel aan, ik was ook maar 4 dagen weg. Haha. Nou, genoeg gepraat. Op naar de foto's en dan vertel ik jullie daar ook een kort verhaaltje bij. Hihi. :))

zondag 4 augustus 2013

The London Diary: 4

Hee allemaal!

Dit is alweer mijn laatste London Diary. Jammer. Ik vond het net zo leuk worden maar ik heb nu ook echt heel wat te vertellen! Ik ben vandaag namelijk naar het Imperial War Museum gegaan en ook naar The Beatles Store. Het ging allemaal via dezelfde metrolijn dus dat viel reuze mee. In de vakantie heb ik wel heel vaak posters gezien van mijn favoriete serie Game of Thrones. Dat werd dus tellen en ik had iets van 160 posters daarvan gezien. Ik werd gek, dus heb ik toch maar een foto genomen. Een kleine herinnering aan Londen. Haha. Nou, ik heb natuurlijk niet een foto genomen van alle posters, eentje was wel genoeg. Ik heb natuurlijk wel andere foto's gemaakt. Vooral van het museum. Het zijn er niet heel veel, maar wel leuk. Het museum is best wel aangrijpend. Er was een zaal over de Tweede Wereldoorlog en daar kreeg ik toch wel een brok in me keel. De oorlog was een gruwelijke tijd...


zaterdag 3 augustus 2013

The London Diary: 3

Hee allemaal!

Dit is alweer mijn derde London Diary. Morgen de laatste en dan weer terug naar Nederland. Ik heb echt genoten hier en natuurlijk van het hotel! Mijn ogen vallen een beetje dicht, dus laten we maar snel verder met dit bericht. Ik heb vandaag niet echt veel bijzonders gedaan. Alleen wat shoppen bij het grootste winkelcentrum in Europa dit moment, Westfield. Ik heb niet erg veel gekocht, alleen een blouse, sokken en een leuke broek. Ook natuurlijk wat gegeten. Namelijk bij een hele leuke sushibar! Met van die rijdende banden en dat je dus zelf kunt pakken wat je hebben wilt. Ik heb niet erg veel genomen, aangezien het erg vullend is! Het waren echt van die hele grote sushi's. Maar het was echt superlekker! ♥

vrijdag 2 augustus 2013

The London Diary: 2

Hee allemaal!

Daar ben ik dan weer met een nieuw berichtje. En deze keer wel met foto's erbij! Gister lukte dat even niet maar nu dus ook even de foto's van gisteren erbij. Het zijn nu nog geen honderden foto's. Maar ik ben ook nog niet weg, dus er komen echt nog wat meer foto's bij! Het zal misschien wel een beetje door elkaar liggen, maar bij iedere foto staat er wel een kort verhaaltje en/of uitleg. :))

donderdag 1 augustus 2013

The London Diary: 1

Hee allemaal!

Ik heb het overleefd! Ik was echt doodsbang dat ik Londen niet zou redden maar toch. Ik had me niet zo'n zorgen moeten maken over het hele vliegtuig gebeuren. Ik had wel veel last van hoofdpijn en misselijkheid, echt de symptomen van vliegangst. Ook voor dat ik in het vliegtuig ging had ik hevige hartkloppingen. Maar het gaat het goed! Het is hier ontzettend warm en ik relax nu even. Het was echt een zoektocht naar het hotel. We waren zo wat verdwaald, maar dat heb je in een onbekende stad. Naja. We leven allemaal nog en aten even wat bij de Macdonalds, die was heel dichtbij het hotel. Daarna inchecken en nu zitten we in het hotel! En daarna lekker naar de stad en dan zien we wel verder. :)