zaterdag 14 december 2013

Hoe maak je lekkere tonijn sushi?

Hee allemaal,

Het is al weer 9 dagen geleden dat we een bericht hebben gepost op de blog en dat spijt ons heel erg. En nu heb ik (Jay) weer eens een hoop ideetjes, ik ga weer terug naar de gerechtentips. En deze keer leer ik jullie om heerlijke tonijn sushi te maken!


Het maken van tonijn sushi is niet zo moeilijk. De voorbereidingstijd duurt ongeveer 20 minuten en de kooktijd ongeveer 30 minuten (+ 10 minuten afkoelen). Het bereiden is vrij simpel, en je hebt niet veel nodig. Voor de producten zou ik naar een Aziatische supermarkt gaan.

Wat heb je nodig?

220 g kortkorrelige rijst (sushi rijst)
5 dl water
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
300 g zeer verse tonijn (kun je halen bij diverse visboeren)

Bereidingswijze:

1. Doe de rijst in goede pan en was de rijst onder een koude kraan en breng het met water aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst zonder deksel 4 รก 5 minuten sudderen tot dat al het water opgenomen is. Daarna haal je de pan van het fornuis af (vuur uit natuurlijk) en laat het ongeveer 10 minuten afkoelen.
2. Meng azijn, suiker en zout door de rijst en roer dat met een grote goede lepel (het handigste is als je een houten lepel gebruikt). Blijf roeren tot dat de rijst helemaal is afgekoeld en tot dat alles goed met elkaar is gemengd.
3. Snijd de tonijn in dunne plakjes van ongeveer 5 cm lang. Doe er eventueel wat wasabi bij om het pittiger te maken.
4. Maak met vochtige handen een soort worstje van 1 eetlepel rijst. Leg er een plakje tonijn op en vorm de rijst naar de tonijn. Herhaal dat met de rest van de rijst en de tonijn. Serveer het met eventueel Japanse sojasaus en wasabi.

xoxo

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten